05 خرداد 1397 - 16:9
شناسه خبر: 6985
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
خطر تعطیلی بیخ گوش واحدهای تولیدی
ایسنا
مواد اولیه مورد استفاده در صنعت آب معدنی و آشامیدنی، صنعت روغن، لبنیات، نوشابه،ماء الشعیر، مواد شوینده و ... قیمتشان نسبت به پارسال ۲.۵ برابر شده است؛ موضوعی که تولیدکنندگان را به فکر برده که تولید دیگر برایشان توجیه اقتصادی ندارد. هرچند مواد تولیدی متعلق به پتروشیمیها به ویژه مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان کاهش یافته اما ظاهرا تعدادی متخلف نیز با استفاده از رانت در حال سودجویی هستند و این مواد را با قیمت بالا در بازار آزاد عرضه میکنند.
در این میان صنایع غذایی و دیگر صنایع وابسته به این بخش به عنوان مشتری این ظروف و بطریها برای بستهبندی محصولات خود نیز با مشکل مواجه شدهاند و میگویند ظرفی برای بستهبندی و عرضه محصولشان ندارند یا به سختی و با افزایش قیمت این نیاز صنعت را تامین میکنند.
خطر بیخگوش واحدهای تولیدی آب معدنی و آشامیدنی
در این باره دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی به ایسنا گفت که قیمت مواد اولیه تولید بطریهای آب معدنی به میزانچشمگیری افزایش یافته از سوی دیگر به دلیل این کمبود، ممکن است در روزهای آینده، واحدهای تولیدی به طور کل تعطیل شوند، چراکه اگر انبارهایشان از بطری خالی شود، دیگر نمیتوانند آب بسته بندی و توزیع کنند.
به گفته فروهر، بحران تولید بطری علاوه بر آب معدنی برای محصولات دیگر از جمله روغن، لبنیات، شویندهها، نوشابه نیز مشکلساز شده است که در این راستا در وزارت صنعت با واحدهای پتروشیمی و بورس جلسهای تشکیل و در این جلسه مطرح شد که واحدهای تولیدی به مرز تعطیلی رسیدهاند چراکه مواد اولیهای که سال گذشته حدود ۴۰۰۰ تومان بود امروز به ۱۰ هزار تومان رسیده است که تولید را از توجیه اقتصادی خارج کرده و از طرفی اصلا موادی برای تولید نیست.
وی اظهار کرد که مواد تولیدی متعلق به مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان است که عرضه این مواد اندکی کم شده و از طرفی هیچکس نمیداند چرا نه تولیدکنندهها مواد اولیه دارند و نه این مواد نصیب تولیدکنندگان پریفوم میشود.
بازار داغ سودجویان با رانت و تخلف
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی، تعدادی متخلف با استفاده از رانت، به دلیل اختلاف قیمتی که در بورس و بازار ایجاد شده که کیلویی ۳۰۰۰ تومان است، این مواد را میبرند و با قیمت بالا در بازار عرضه میکنند. شاهد هستیم تولیدکنندهای که ۲۵۰ تن سهمیه ماهانه دارد، ۵۰ تن سهمیه گرفته و متاسفانه این مواد سر از بازار آزاد درآورده است.